Pekka

Pekka "Horrigan" Laitila

Pekka “Horrigan” Laitila

 

Yleensä nämä hommat perityvät geeneissä. Isäni soitti nuoruudessaan haitaria ja kävi keikoilla hankkien varoja ison perheen ruokakassaan. Isoveli hankki opiskelurahoja 60-luvulla olemalla bändin solisti. Itse en nuorempana ollut näin pitkällä. Musiikkiharrastus kuitenkin aktivoitui  18 vuotiaana kun kaksi kaverusta kohtasivat, kuinkas nyt muuten, kun työpaikalla Pitkäniemessä Nokialla 1970.

Kitaran soiton harjoittelu alkoi oikein tosissaan lähinnä itseopiskeluna ja heti, kun muutama sointu oli opittu, alkoi omien biisien värkkääminen. Tästä alkoi veljekset Horrigan kausi. Idea nimeen tuli jostakin länkkäristä. Asialla ei ole mitään yhteyttä erään kuuluisan bändin nimen kanssa.

Siitä lähtien on omien biisien alta löytynyt merkintä Peter Horrigan. Kaverini nimimerkki oli Luigi Horrigan.  Aluksi soitimme ja lauloimme tietysti vain keskenään. Musiikin opiskelu oli jäänyt aika          vähille, mutta sen aikaisilla eväillä yritimme tehdä musaa oikein tosissaan.

Esiintymiset olivat lähinnä pienissä porukoissa ja joskus soitimme ja hioimme yhdessä biisejä koko viikonlopun ja nauhoitimme niitä. Bändeissä emme koskaan esiintyneet.

Aikanaan Luigin kanssa muutimme eri puolille Suomea, muttta jatkoimme viikonloppusessioita kerran pari vuodessa. Biisejä syntyi aika paljon välistä parempia ja huonompia.

Tärkeintä oli kuitenkin, että sai totetuttaa itseään ja oli hauskaa musiikin parissa.

Bändikokemuksia tuli nuoruudessa sen verran, että pohjanmaalle oli syntymässä uusi bändi 70-luvun alussa. Bändillä(nimi on Mustang) ei ollut alkuun laulusolistia ja serkkuni kanssa menimme

kokeilemaan, kun pyydettiin mukaan.

Kävimme muutamissa treeneissä ja yhdellä keikallakin kerittiin käymään.  Sitten jouduimme armeijaan ja siihen se kokeilu jäi.

Yksi musiikkielämäni  huippuhetkiä tapahtui kun olin rauhanturvatehtävissä Siinailla 1978.

Kerättiin paikalla olevista muisiikimiehistä bändi illan viettoon upseerimessiin Abu Rudeisiin.

Soitin komppikitaraa  ja yleisöä oli eri puolelta maapalloa. Musiikki oli swingiä ja pääartistina oli ruotsalainen lääkäri, joka soitti klarinettia.

Takaisin